Медики давно оцінили сприятливий вплив картопляного крохмалю на травний процес та органи шлунково-кишкового тракту. Цікавий факт: при гастритах та виразці шлунка пацієнтам рекомендується регулярне вживання багатого на крохмаль киселю.
Науково доведено, що крохмаль активізує синтез рибофлавіну, який грає провідну роль нормалізації обміну речовин і правильного травлення. Невипадково народні лікарі застосовують картопляний крохмаль як протизапальний та обволікаючий засіб при захворюваннях шлунково-кишкового тракту.
– При шлунково-кишкових захворюваннях внутрішньо приймають по десертній картопляній ложці. крохмалю 3 десь у день 15 хвилин до їжі. Кожну порцію запивають третю склянку кип'яченої води.
Картопляний крохмаль корисний для шлунка і кишечникащо позитивно позначається на якості шкіри.