Цукіні (zucchini, зменш. від іт. zucca, «гарбуз») поширений різновид кабачка звичайного, родом з Італії. Являє собою зеленоплідні кабачки з високим вмістом вітаміну C.
Зовнішній вигляд Цукіні росте кущем, а стебла кабачка розстилаються по землі. Зазвичай він має зелене, чорне, а іноді і жовте забарвлення. Колір не обов'язково однорідний, можуть траплятися строкаті екземпляри в смужку або цятку.
Смак. М'якуш цукіні більш ніжна та м'яка. Її можна вживати в сирому вигляді у салатах та закусках. Кабачки щільніші, їх добре гасити і варити.
По-перше, у цих овочів відрізняється шкірка: як за кольором, так і за текстурою. У кабачка вона товста і груба (якщо він не зовсім молоденький), а от у цукіні вона ніжна та тонка завжди. За кольором кабачок може бути жовтим, світло-зеленим або білим, цукіні а – тільки темно-зелений. Друга відмінність – розмір.