Коли потрібно виймати кекс із форми Якщо хочете витрусити гарячий пиріг, опустіть дно форми в тазик із холодною водою на кілька секунд – перепад температур допоможе десерту "відскочити". Однак найкращий варіант – почекати 15-20 хвилин, щоб пиріг трохи охолонув. Так тісто не осяде, а ви не ризикуєте сильно обпектися.21 лют. 2020 р.
Коли потрібно виймати кекс із духовки?
Рекомендується випікати кекси при температурі не більше 160-170 градусів з вентилятором. Процес випікання повинен розпочатися у розігрітій до 100 градусів духовці. Коли кекс майже готовий, не треба його виймати з духовки, треба відкрити дверцята духовки і залишити кекс в ній ще мінімум 20 хвилин.
Чим можна відмити форми для кексів?
Старі алюмінієві форми для кексів очищають виварюванням. Розчин для цього включає 3 літри води, 1 склянку рослинної олії, ½ склянки прального порошку. Варити в окропі 15 хвилин. Після цього чистити щіткою і промивати.