Різновиди житнього хліба Вона буває: обдирна (односортний помел з 87% виходом від ваги зерна); шпалерна (великий помел, з розміром крупинок 600-700 мкм, з висівками – 95% вихід); сіяна (46% вихід від ваги зерна, дрібна, майже без висівок).Jul 2, 2019
Великою популярністю користується хліб із суміші житній та пшеничного борошна: бородинський, мінський, ризький та ін. У ці покращені сорти хліба крім житній і пшеничного борошна вводять червоний солод, кмин, патоку та інші добавки. Інша група виробів включає формові та подові сорти хліба з пшеничного борошна.
Види
- Чорний хліб із сіяного борошна;
- Чорний хліб з шпалерного борошна;
- Чорний хліб з обдирного борошна;
- Житній чорний хліб;
- Заварний чорний хліб.
Dec 5, 2016
Перше і найголовніше: справжній житній хліб завжди має на зрізі сірий колір. Тобто скориночка коричнева, а сам м'якуш сірий. Це його перша відмінність. Якщо житній хліб, який вам пропонують, має на зрізі коричневий колір, отже цього кольору досягли за допомогою солоду.