Categories: Цікаво

Чому не засвоюється квасоля?

У бобових міститься фітинова кислота, яка не перетравлюється та не засвоюється нашим організмом. Більше того, вона блокує всмоктування в кишечнику магнію, кальцію, заліза та цинку, а також заважає всмоктуванню жирів та білків, блокуючи травні ферменти у шлунку. Фітинову кислоту здатна зруйнувати фітазу.

Замочена на ніч квасоля або сочевиця, наступного дня буде не тільки краще засвоюватисяале й швидше приготується. Промиваючи зерна, залийте бобові тепловою питною водою і залиште на ніч при кімнатній температурі.

Протипоказання до вживання квасолі

  • пієлонефритом;
  • подагрою;
  • артритами та артрозами;
  • ревматизм;
  • холецистит.

Квасоля — У сирих бобах квасолі містяться білки лектини, що розщеплюються в процесі приготування на вогні. Не всі вони однаково токсичні, а деякі навіть корисні, але такі білки, як фітогемаглютиніни, наприклад, здатні викликати розлад шлунка і кишечника всього однією жменю червоною квасолі.

admin

Recent Posts

Активні навушники 3M Peltor у реальних бойових умовах: комфорт, захист, комунікація

У сучасній війні ефективність солдата напряму залежить від якості спорядження. І коли йдеться про захист…

4 дні ago

Чохли для смартфонів TPU: особливості та причини популярності

Сучасний мобільний телефон зазвичай придбавається на 4-5 років. Саме такий ресурс оновлень цього пристрою передбачають…

4 дні ago

Купити John Deere трактор та купити жатку зернову

ТОВ ТК «Ванагро» — ваш перевірений постачальник сільськогосподарської техніки та комплектуючих в Україні. Якщо ви…

2 тижні ago

Книга как часть интерьера: эстетика, стиль и индивидуальность

Современный интерьер всё чаще становится пространством, где встречаются функциональность и символизм. Оформляя дом, офис или…

3 тижні ago

Почему заземление — это не формальность, а ключевой элемент электробезопасности

По мере того как климат становится всё менее предсказуемым, количество гроз и связанных с ними…

3 тижні ago

Зварювання оптичного волокна: основи, етапи та технології

У сучасному світі високошвидкісна передача даних є не розкішшю, а необхідністю. Усе більше компаній, підприємств…

3 тижні ago