Яблука, груші, сливи, абрикоси, банани, гранати, персики потрібно ретельно промивати теплою проточною водою за допомогою щітки або губки (можна із застосуванням господарського мила). Якщо фрукти імпортного виробництва, з них обов'язково потрібно зняти шкірку.11 Aug 2020
Ні у якому разі не треба старатися: мити або напружено відтирати яблук. Так як разом із брудом, ви зітріть природний захисний шар яблук, та зберігання яблук стане для вас жахом. Вони гнитимуть.
Мочення дозволяє зберегти максимум вітаміни та інші корисні речовини, а вітамін С ще й «примножити»! Так, наприклад, у сечених яблуках (А особливо, якщо мочити їх разом з калиною або журавлиною), кількість аскорбінової кислоти збільшується.
Через добу одне яблуко вимили звичайною водою, інше хлорним розчином (його зазвичай використовують постачальники фруктів), а третє розчином води з 1% харчової соди.