Categories: Цікаво

Чи можна при хворій печінці їсти гарбуз?

Для профілактики захворювань печінки можна їсти гарбуз і в чистому вигляді. Овоч запікають, відварюють. Досить корисною є гарбузова каша. М’якоть гарбуза в поєднанні з медом можна використовувати як десерт.

Попри те, що в гарбузі багато користі, є стани організму, за яких він протипоказаний. Ольга Перевалова рекомендує утриматися і не їсти гарбуз у разі загострень захворювань шлунково-кишкового тракту, наприклад, у разі гострого гастриту, коліту, виразкової хвороби, панкреатиту. Також при отруєннях.

Зашлаковану печінку можна почистити гарбузом із цукром. Для приготування ліків очищену м’якоть – 1 кг, порізати на шматочки, скласти в каструльку, посипати 230 г цукру. Коли м’якоть пустить сік, його треба злити в окрему тару, додати сік лимона. Приймати тричі на день по 1 ст.

admin

Recent Posts

Пассажирские перевозки из Украины в Европу: советы по выбору лучшего перевозчика

При планировании поездки из Украины в Европу правильный выбор перевозчика — залог спокойного и безопасного…

6 днів ago

Прокси в Украине: почему стоит выбрать StableProxy

Первый шаг к обеспечению безопасного и конфиденциального доступа в интернет — покупка украинских прокси. На…

7 днів ago

TabaccoSvit — ваш интернет-магазин табака и аксессуаров

Покупка табачной продукции онлайн становится все более популярной — это удобно, быстро и дает доступ…

1 тиждень ago

Боротьба з акне, викликаним тренуваннями: косметологічний підхід

Активний спосіб життя та регулярні тренування — це шлях до здоров’я, підтягнутого тіла і психологічного…

1 тиждень ago

Надёжная кибербезопасность для бизнеса: современные решения от IITD

В мире, где большая часть бизнес-операций переместилась в цифровую плоскость, защита корпоративных данных становится не…

2 тижні ago

Чому чоловіки також заслуговують на відпочинок?

У сучасному світі від чоловіків часто очікують бути міцними, невтомними й зібраними. З самого дитинства…

4 тижні ago