Яблучний оцет – застосування в кулінарії Такий продукт добре підходить для рибних, овочевих та м'ясних страв. Його можна використовувати як маринад, додавати в соуси чи приправи. До речі, гірчиця, кетчуп і майонез у своєму складі якраз містять яблучний оцет.
Натуральний яблучний оцет є сирим, тому що не проходить процес пастеризації. Пастеризація (нагрівання) знищує більшість ензимів і руйнує інші корисні речовини, що містяться в оцті.
Яблучний оцет покращує травлення, нормалізує роботу кишечника та прискорює метаболізм. Якщо розбавити його в воді і приймати до їди, оцет допоможе запобігти печії та вирівняти pH-рівень в організмі — особливо це важливо для тих, хто зловживає кавою або їсть багато солодкої.