Мізки – це чистий жир, а значить, жиророзчинні вітаміни А, Е та Д. Мозки вводять до раціону людей після серйозних захворювань, але по 10–15 грам — це половина сірникової коробки. Цього достатньо, щоб отримати всю користь від жиру тваринного походження, але при цьому не завдати шкоди високожирному продукту.31 січ. 2020 р.
Чому корисно їсти мізки?
Мізки яловичі містять вітаміни PP, B1, B2, E, також кальцій, магній, натрій, калій, фосфор, залізо та йод.
Чи можна їсти мозок тварини?
Мозок тварин використовують у стравах французької кухні, таких як cervelle de veau та tête de veau. Страва, звана en: Magaj, популярна в Гуджараті, Пакистані та Бангладеш. У турецькій кухні мозок може бути смаженим та запеченим. Також його можна вживати як салат.