У обвалочного ножа Вужча форма, він призначений тільки для відділення м'яса або риби від кісток і шкіри. Завдяки своїй формі він маневреніший. Філейний ніж також може зняти з кістки м'якоть і може також нарізати шматочки м'яса чи риби. У філейного ножа ширше лезо.24 Jan 2022
Обвалювальний ніж призначений для оброблення м'яса перед початком приготування. Він допомагає відокремити м'якоть від шкіри, кісток, хрящів та сухожилля. Використовується для птиці, риби та м'яса. Має відомий зовнішній вигляд та особливу конструкцію.
Філейник – це ніж з довгим та вузьким лезом, яке іноді гнеться. Таким найпростіше зняти рівний шматок філе зі шкіри лосося або курки з цілої тушки. Такий ніж потрібен тим, хто часто нарізає філе для закусок, бутербродів, салатів.
Ніж для хліба – ніж із зубчастим лезом для нарізки хліба Сирний ніж — призначений для нарізки сиру Ніж для видалення кісток ніж з гострим прямим мечем для видалення кісток з птиці, м'яса та риби Обробний ніж – довгий ніж з тонким клинком для нарізування м'яса.