Categories: Цікаво

Коли збирати чорні боби?

Чорні боби, як і всі бобові рослини, збирають на насіння середині липня – початку серпня, Залежно від сорту бобів. На той час надземна частина рослин повністю висихає. Сухостій скошують і залишають стручки на кілька днів під сонцем. Потім стручки збирають, а насіння витягають із них.Aug 5, 2017

Коли збирати урожай бобів?

Збирати насіння бобів потрібноколи стручки почорніють і почнуть розкриватися. Їх зривають та просушують, після чого боби їх виймають. Щоб вибрати найкраще за схожістю насіння, їх поміщають у розчин кухонної солі: хороші опускаються на дно, а погані спливають.

Чим корисні чорні боби?

Залізо, фосфор, кальцій, магній, марганець, мідь та цинк, що містяться в чорної квасолі, сприяють зростанню та зміцненню кісток. Кальцій та фосфор важливі для створення структури кісток, а залізо та цинк відіграють вирішальну роль у підтримці міцності та еластичності як кісток, так і суглобів.

Коли прищипувати боби?

Збирання приступають з початку липня і збирають урожай багато разів за сезон.

  1. Для безпосереднього вживання в їжу плоди потрібно збирати в технічній стиглості, коли стулки бобів соковиті, м'які, ніжні.
  2. Зерна у молочній стиглості розміром прибл. …
  3. Збирання починають з нижньої частини стебла – там плоди визрівають швидше.

Як виростити чорні боби?

Навесні ґрунт розпушують, а потім розрівнюють граблями. Насіння чорних бобів висівають на відстані 20-25 см один від одного, залишаючи між рядами зачеплення не менше 45 см завдовжки. Посівний матеріал закладають на глибину 3-5 см у важких ґрунтах і на 6-8 см на легенях.

Коли збирати боби та квасолю?

Залежно від сорту квасоля починають збирати у період від 55 до 100 днів після посадки.Ранні сорти (переважно кущові) починають дозрівати вже через 2 місяці після посадки. Пізні сорти дозрівають через 3-4 місяці після посадки.

Як запилюються боби?

Квітки бобів утворюють нектар та пилок, які залучають бджіл. Прийнято вважати, що у бобів 60% квіток запилюються власним пилком. Тому склалася думка, що комахи мають незначний вплив на зав'язування насіння. бобів або зовсім не впливають на нього [2; 4].

Кому не можна їсти боби?

Однак квасоля, горох та інші зернобобові (то є бобові в сухих зернах) – досить важка для перетравлення їжа, тому їх потрібно вживати з обережністю людям із захворюваннями травної системи та хворим на подагру. Краще не є їх разом із хлібом, грибами, горіхами.

admin

Recent Posts

DroneHub відкриває доступ до професійного обладнання для відеозйомки з дронів

Інтернет-магазин DroneHub кардинально змінює ландшафт професійної відеозйомки в Україні, надаючи доступ до найсучаснішого обладнання для…

2 дні ago

Покерні столи для клубів і казино: як обрати і не прогадати

Правильний вибір покерного столу — це не лише питання естетики, а й стратегічне рішення для…

1 тиждень ago

Осушители воздуха: комфорт и здоровье в вашем доме

Создание комфортного микроклимата в доме — это не только про температуру, но и про оптимальную…

2 тижні ago

Чому робота стоячи — це не мода, а необхідність сучасного офісу

Останніми роками все більше офісів у світі переходять на використання столів для роботи стоячи. І…

3 тижні ago

Автоматизація торгівлі: як програмне забезпечення змінює сучасний бізнес

У світі, де швидкість і точність визначають конкурентоздатність, сучасні технології стали справжніми союзниками підприємців. Автоматизація…

3 тижні ago

UKR PARTS — надежный выбор для тех, кто хочет купить моторное масло Zic в Украине

Качественное моторное масло — это не просто расходный материал, а ключевой элемент, обеспечивающий долговечность, стабильную…

4 тижні ago