Categories: Цікаво

Що буде, якщо з’їсти багато сирої гречки?

Вживання сирої гречки, замоченої у воді, або паростків гречки стимулює роботу підшлункової залози, поліпшує функцію печінки та виділення жовчі. Причиною цього є факт, що гречка містить багато лецитину, заліза, кальцію, цинку, вітаміну B тощо.

Шкода гречки Як і будь-яка крупа, гречка містить багато вуглеводів, а її калорійність така ж висока, як і в рису, вівсянки та пшона, – близько 310 ккал! Тому гречкою краще не захоплюватися людям із високим тиском, тим, хто має зайву вагу та страждає на цукровий діабет.

Крім того, харчові волокна гречаної крупи перетравлюються довго, що не тільки зменшує обсяг вуглеводів, які всмоктуються, а й притупляє відчуття голоду. Усе це допомагає утримувати діабетикам вагу в нормі. Регулярне вживання гречки знижує ризик утворення в жовчному міхурі каменів.

admin

Recent Posts

Як обрати ідеальну валізу чи сумку для подорожі: гайд із корисними порадами 🌍🧳

Подорож – це завжди захоплива пригода, яка починається з вибору правильного багажу. Валіза чи сумка…

1 годину ago

Все для курців: якісні товари від Shop Tabacco

Сучасний ринок пропонує безліч товарів для курців, але знайти дійсно якісну продукцію зручніше у спеціалізованих…

1 годину ago

Hayloft 2.0: идеальное место для праздников и свадеб

В сердце живописного парка ВДНГ расположился семейный гриль-ресторан Hayloft 2.0, который покоряет гостей своей уютной…

1 годину ago

BAS КУП та BAS Малий бізнес: інструменти, з якими успіх бізнесу гарантовано

На сьогодні у бізнесу існує потреба розібратися в автоматизації процесів, бо без неї важко вже…

3 години ago

Sniezka: якісні лакофарбові матеріали для ваших потреб

Вибір якісних лакофарбових матеріалів — це важливий етап при реалізації будівельних чи ремонтних проектів. Вони…

23 години ago

Ліцензії Google Workspace тепер з вбудованим AI!

Київ, Україна – 15 січня 2025 року – Google оголосив про інтеграцію штучного інтелекту (AI)…

1 день ago