З огляду на те, що в 100 г м’ясних волокон міститься 14-25 г білка, норма споживання м’яса становить: 150-180 г на день для чоловіків (у разі важкої фізичної праці допускається вживати до 220 г); 130-150 г для жінок; 50-100 г для дітей та людей похилого віку .17-Jan-2019
Середня добова доза для дітей, людей похилого віку та жінок – від 50 до 100 грамів, а для чоловіків – від 150 до 200 грамів. Червоне м’ясо краще вживати у відвареному вигляді в обсязі 200-300 грамів на тиждень”, – порадила лікарка.
Розрахуйте кількість м’яса на шашлики за формулою: кількість їдців*300 грамів*відсоток підсмажування (не забудьте в калькуляторі натиснути на %). Отримайте приблизне розуміння, скільки і якого м’яса брати.
За словами лікаря, у повсякденному раціоні має бути близько 15 % білка від усієї добової калорійності. Бажано, щоб білок був переважно тваринного походження. Тобто на день достатньо від 50 до 150 грамів м’яса. Краще обирати нежирне м’ясо – птицю або ягняти.