Стандартні норми введення в муку: для нездобного дріжджового тіста: на 1 кг борошна – 30 – 50 г живих дріжджів для хлібопічки беріть майже в 2 рази менше свіжих дріжджів для здобного дріжджового тіста: на 1 кг борошна – 60 – 100 г живих дріжджів
Здобне тісто 1 літр рідких продуктів = до 200 г пресованих дріжджів.
На кілограм борошна зазвичай кладуть 10 г сухих дріжджів або 20-25 грам свіжих дріжджів. У здобне тісто додають яйця, олію та цукор. Рідини для здобного тіста потрібно менше, а ось дріжджів у нього потрібно класти більше: через здобу воно підніматиметься повільніше.
На пакетику з дріжджами Dr. Oetker рекомендації: 1 пакетик (7г) – на 500г борошна. Але тісто важке і його підйому потрібно як мінімум півтора пакетика: 7х1,5=10,5г. Для дріжджів фірми "САФ" знадобиться приблизно 8г дріжджів (рекомендації: 1 пакетик (11г) – на 1кг борошна).