Categories: Цікаво

У чому відмінність напівсухого шампанського від напівсолодкого?

Головна відмінність напівсухого від напівсолодкого вина полягає в концентрації цукру. Якщо перше вино містить 5-30 грамів цукру на літр, то для напівсолодкого цей показник становить 30-80 грамів на літр. Що ж стосується технології виготовлення, то вона практично ідентична в обох випадках.18 Jul 2017

Цукру в ньому міститься від 18 до 45%. Статистика досліджень підтверджує, що сухе вино корисніше за солодке і напівсолодке. Так, вчені з Бостонського університету спільно з римськими дослідниками дійшли висновку, що солодкі напої, зокрема алкогольні, призводять до утворення каменів у нирках.

Головна відмінність напівсухого від сухого вина полягає в концентрації цукру. Якщо процес бродіння виноградного соку проходить без втручання винороба, залишковий цукор зброджується повністю, і виходить сухе вино – у ньому цукру не більше 0,3% (до 4 грамів на літр, згідно з російськими стандартами).

Ферментація перетворює цукор на спирт. Тому є залежність: менше цукру, вищий вміст алкоголю. Саме з цієї причини сухі вина завжди міцніші за солодкі (за винятком кріплених). У сухих вміст алкоголю може варіюватися від 9 до 16%, а в напівсолодких – між 9 і 13%.

admin

Recent Posts

Пробирки для крови: что нужно знать?

Забор крови — одна из самых распространённых медицинских процедур, требующая правильных инструментов для точной диагностики.…

2 тижні ago

Кюретаж десен: ключ к здоровой улыбке без боли

Кровоточивость десен при чистке зубов, неприятный запах изо рта, подвижность зубов — эти симптомы знакомы…

2 тижні ago

Печать на футболках, одежде и текстиле, с логотипом на заказ, мерч от Futbolok.net.ua

Брендированная одежда давно перестала быть простым элементом корпоративного дресс-кода. Здесь мы имеем дело с мощным…

2 тижні ago

Організація документів без стресу: папка реєстратор — ваш надійний архіватор

Організація документів без стресу: папка реєстратор — ваш надійний архіватор Якщо вам потрібна папка реєстратор,…

3 тижні ago

Рівне – Варшава – Аеропорт ім. Фредеріка Шопена: Скільки Їхати та Як Краще Добиратися

Рівне – Варшава – Аеропорт ім. Фредеріка Шопена: Скільки Їхати та Як Краще Добиратися Поїздка…

3 тижні ago

Производитель весов — оборудование для вашего бизнеса

Современные предприятия — от магазинов до крупных промышленных комплексов — нуждаются в точных и надежных…

3 тижні ago