Чевапчічі, зменшувальне від чева́пи, – блюдо народів Балканського півострова, вид кебаба. Являє собою смажені ковбаски з перемеленого м'яса з цибулею та приправами.
Купати пов'язують у формі підків міцною ниткою, опускають у киплячу воду і витримують протягом 1 хвилини, потім витягають з окропу, розвішують і дають просохнути. Купати зберігають у холоді. Перед вживанням їх смажать на вугіллі або жиру на сковороді.
Купати продукт грузинської кухні, тому в побуті їх іноді називають «грузинськими сардельками». Виготовляють купати двох видів: з наповненням м'ясним фаршем (тільки свинячим, тільки яловичим, сумішшю зі свинячого та яловичого) або лівером (печінка, серце, легеня тощо).
Сосиски, як і купати, можуть бути підкопченими. Ще одна відмінність від купатів — сосиски завжди продаються вже готовими до вживання, їх можна їсти як варену ковбасу, це в принципі те саме. На вогні їх тільки розігрівають — щоб їх приготувати, не потрібно особливої майстерності.