Categories: Цікаво

Як правильно смажити картоплю із закритою кришкою чи без?

Під кришкою значно простіше посмажити картоплю дійсно смачно, не пересушивши і не перетворивши її на парено-варену. Спробуйте! Очищаємо картоплю, споліскуємо її під проточною водою і не кладемо її в каструльку з водою, а обсушуємо паперовими рушниками.Oct 23, 2008

Чи потрібно закривати кришкою картоплю?

Насправді під кришкою картопля пропарюється, розвалюється і стає на вигляд вареною. Закрити кришку можна тільки в кінці приготування, щоб не залишилося погано просмажених ділянок. Щоб смажена картопля приготувалася смачною, потрібно дотриматися ще кількох правил.

Коли Солити смажену картоплю на початку чи наприкінці?

Смажений картопля потрібна солити в самому кінці смаження.

Як часто треба заважати картоплю під час смаження?

Не варто занадто часто заважати картоплю: в ідеалі за весь час смаження її потрібно перемішати лише 3—4 рази. Смажити картоплю потрібно на помірному вогні. Солити смажену картоплю потрібно за 3-5 хвилин до готовності.

У чому різниця смажити з чи кришкою?

Обсмажування м'яса, птиці та риби до скоринки. Якщо накрити сковороду кришкою, Корочка розм'якшиться, а продукт пустить сік. Цього ми допустити не можемо. Тому якщо продукт неможливо прожарити на сковороді повністю, краще довести його до готовності в духовці – так і скоринка буде на місці, і соки не втечуть.

Чи можна варити картоплю із відкритою кришкою?

Довести до кипіння картоплю потрібно на сильному вогні під закритою кришкою. Потім потрібно зменшити полум'я і відкрити кришку. Якщо є спеціальний отвір, то можна, можливо не знімати кришку. Якщо варити картопля без кришки, вода швидко википить, картопля сильно розвариться і втратить частину корисних вітамінів.

Навіщо закривати сковороду кришкою?

Кришка захищає продукт від впливу кисню і як наслідок, не потрібного займання, при якому може утворитися горіла скоринка.

Як правильно солити картоплю при варінні?

Очищений варений картопля Якщо покласти сіль у холодну воду разом з картоплеюто сіль погано розчиниться, до того ж і картопля може розваритися. Тому варений очищену картоплю потрібно солити через 5-7 хвилин після того, як закипить вода.

admin

Recent Posts

Купити трактор в Україні: як обрати надійну техніку для будь-яких завдань

Трактор — це не просто сільськогосподарська машина. Для багатьох фермерів, комунальних служб чи приватних господарств…

5 днів ago

Створення інтернет-магазинів

Створення інтернет-магазинів під ключ: професійна розробка від експертів Онлайн-продажі сьогодні — це не просто тренд,…

1 тиждень ago

Фігурки для декору і сучасний інтер’єр – акценти, що змінюють простір

Фігурки для декору і сучасний інтер’єр – акценти, що змінюють простір У світі оформлення житлових…

1 місяць ago

Терминалы сбора данных: эффективность и автоматизация бизнеса

Современный бизнес невозможно представить без технологий, которые ускоряют процессы и снижают вероятность ошибок. Одним из…

2 місяці ago

Кузовные запчасти: как правильно восстановить автомобиль

Внешний облик автомобиля — это его визитная карточка. Но даже самый аккуратный водитель не застрахован…

2 місяці ago

Пробирки для крови: что нужно знать?

Забор крови — одна из самых распространённых медицинских процедур, требующая правильных инструментов для точной диагностики.…

2 місяці ago