На відкритому свіжому повітрі насіння висохнуть за три чи чотири години. А ось, якщо ви вибрали метод сушіння в духовій або мікрохвильовій печі, то викладіть насіння на лист попередньо прогрітої духовки до 180 градусів, рівним шаром, і сушіть приблизно 20-25 хвилин.
Послідовність дій при сушінні гарбузових насіння у духовці із щадним режимом:
- увімкніть духовку, поставте в неї лист і нагрійте до 80°C;
- дістаньте лист і висипте на нього насіння;
- зробіть рівний шар, товщиною 1-2 насіння;
- поставте лист у духовку;
- кожні 8-9 хв. …
- через 60-70 хв.
Nov 25, 2021
Насіння перед смаженням обов'язково треба промити. Причому робити це треба під проточною водою: насипати насіння у друшляк і мити під струмінь теплої води, перебираючи насіння руками. Промиті насіння перекласти на рушник і трохи просушити. Бувай насіння сохнуть, потрібно приготувати сковороду.
2. Використовуйте блендер, щоб очистити насіння швидко
- Закиньте насіння у блендер. …
- Висипте насіння у тарілку з водою, зачекайте 5 хвилин: за цей час лушпиння спливе на поверхню, а насіння потонуть.
- Зніміть лушпиння за допомогою ложки, відокремте насіння від води за допомогою сита.
Aug 9, 2020