Categories: Цікаво

Який на смак готовий нут?

За смаком нут віддалено нагадує горіх. Нут дуже популярний серед вегетаріанців і в індійській кухні. Він дуже ситний, багатий на білок і клітковину. Перед тим, як почати готувати страву на основі нуту, необхідно виконати тривалу процедуру із замочування гороху, або можна купити вже готовий консервований.

Боби варять і смажать, подають як гарнір до тушкованого м’яса, розварюють у супах, додають у салати, плов. Завдяки високому вмісту білків нут – важливий елемент вегетаріанської та ведичної кухні. Нут має приємний горіховий присмак.

Вариться нут з моменту закипання від 1 години до 2 годин. Солити його варто в самому кінці – за 10 хвилин до готовності. Готовність можна визначити, розім’явши горошину двома пальцями. Якщо це робиться легко, значить горох зварився.

Нут вживають у сирому вигляді, відварюють, запікають, смажать. Дуже корисні пророщені паростки бобів через високий вміст заліза й антиоксидантів. Невелика порція нуту дасть змогу швидко насититися без шкоди для фігури (у 100 грамах вареного баранячого гороху міститься багато клітковини і всього 6-7% жирів).

admin

Recent Posts

Улун — чайное сокровище Китая

Китайский улун — это отдельный и один из самых известных видов чая, который занимает промежуточное…

3 дні ago

Ставки на спорт із GG.BET — надійний вибір для шанувальників азарту

Азарт, адреналін та можливість виграти — усе це поєднують ставки на спорт. Для тих, хто…

5 днів ago

Как выбрать суши для большой компании?

Как выбрать суши для большой компании? Бери суши сет меню — не прогадаешь Если людей…

6 днів ago

Бактерії для вигрібних ям – природний спосіб підтримки чистоти та ефективності системи

Автономні каналізаційні системи потребують стабільного функціонування без утворення засмічень і неприємних запахів. Бактерії для вигрібних…

1 тиждень ago

Тайники прошлого: неочевидные места, где раньше хранили деньги

В разные исторические эпохи люди использовали самые необычные способы хранения ценностей и денег. Секретные места…

2 тижні ago

Кокосова вода та її особливості

Кокосова вода – це природний напій, який отримують із молодих зелених кокосів. Вона відома своїми…

3 тижні ago