Categories: Цікаво

Який на смак готовий нут?

За смаком нут віддалено нагадує горіх. Нут дуже популярний серед вегетаріанців і в індійській кухні. Він дуже ситний, багатий на білок і клітковину. Перед тим, як почати готувати страву на основі нуту, необхідно виконати тривалу процедуру із замочування гороху, або можна купити вже готовий консервований.

Боби варять і смажать, подають як гарнір до тушкованого м’яса, розварюють у супах, додають у салати, плов. Завдяки високому вмісту білків нут – важливий елемент вегетаріанської та ведичної кухні. Нут має приємний горіховий присмак.

Вариться нут з моменту закипання від 1 години до 2 годин. Солити його варто в самому кінці – за 10 хвилин до готовності. Готовність можна визначити, розім’явши горошину двома пальцями. Якщо це робиться легко, значить горох зварився.

Нут вживають у сирому вигляді, відварюють, запікають, смажать. Дуже корисні пророщені паростки бобів через високий вміст заліза й антиоксидантів. Невелика порція нуту дасть змогу швидко насититися без шкоди для фігури (у 100 грамах вареного баранячого гороху міститься багато клітковини і всього 6-7% жирів).

admin

Recent Posts

Производитель бетона Kalenyk & Co — надежные решения для строительства

Производитель бетона «Kalenyk & Co» уже много лет является надежным партнером в сфере строительства в…

3 дні ago

Етапи будівництва зрубу: від вибору деревини до готового будинку

Будівництво зрубу — це складний процес, який вимагає не тільки досвіду майстрів, а й уважного…

5 днів ago

Де вигідно купити Windows 11 Pro з офіційною ліцензією

Windows 11 Pro — це сучасна операційна система від Microsoft, яка поєднує зручний інтерфейс, підвищену…

1 тиждень ago

Ventana в іспанській мові: як говорити про вікна і не тільки

Ventana в іспанській мові: значення, приклади, граматика і вживання Слово ventana — це одне з…

3 тижні ago

Чи можна займатися спортом після операції з видалення варикозу?

Операція з видалення варикозного розширення вен — це ефективний спосіб покращити якість життя та уникнути…

3 тижні ago

Освежающие нектары — как выбрать и с чем подавать

Жаркое лето — время, когда хочется легкости, свежести и ярких вкусов. Один из приятных способов…

4 тижні ago