Categories: Цікаво

Який відсоток какао?

Беріть той, де какао не менше 60%. Темний шоколад містить від 40% до 55% тертого какао. Олії з какао бобів у ньому не менше 20%, і цукру більше, ніж у гіркому. У молочному шоколаді масова частка сухого залишку какао не може бути меншою за 25%, сухого молока – до 20%.Jul 17, 2019

Як це робиться розберемо з прикладу. Значення 70% на шоколаді показує загальний вміст інгредієнтів з какао бобів. Наприклад, 100 г 70% шоколаду може містити 30 г цукру (30%), 60 г какао-пасти (60%) та 10 г какао-олії (10%). Зміст какао-олії (% жиру) зазвичай уточнюється на упаковці конкретного шоколаду.

Який шоколад вважається гірким? В теперішньому гіркому шоколаді із 100% продукту має бути не менше: 55% какао (загального сухого залишку какао-продуктів), 33% какао-олії.

Тільки в цьому випадку на етикетці можна вказати гіркий. Згідно з дослідженнями, у гіркому шоколаді зі змістом какао 75% і більше сконцентровані всі корисні для людини властивості цього продукту.

admin

Recent Posts

Активні навушники 3M Peltor у реальних бойових умовах: комфорт, захист, комунікація

У сучасній війні ефективність солдата напряму залежить від якості спорядження. І коли йдеться про захист…

3 дні ago

Чохли для смартфонів TPU: особливості та причини популярності

Сучасний мобільний телефон зазвичай придбавається на 4-5 років. Саме такий ресурс оновлень цього пристрою передбачають…

3 дні ago

Купити John Deere трактор та купити жатку зернову

ТОВ ТК «Ванагро» — ваш перевірений постачальник сільськогосподарської техніки та комплектуючих в Україні. Якщо ви…

1 тиждень ago

Книга как часть интерьера: эстетика, стиль и индивидуальность

Современный интерьер всё чаще становится пространством, где встречаются функциональность и символизм. Оформляя дом, офис или…

2 тижні ago

Почему заземление — это не формальность, а ключевой элемент электробезопасности

По мере того как климат становится всё менее предсказуемым, количество гроз и связанных с ними…

2 тижні ago

Зварювання оптичного волокна: основи, етапи та технології

У сучасному світі високошвидкісна передача даних є не розкішшю, а необхідністю. Усе більше компаній, підприємств…

3 тижні ago