Існує загальноприйнятий мінімум – 150 р. солодкого частування на 1 гостя. Це усереднене значення, адже хтось з'їсть більше, а хтось і зовсім не торкнеться головної страви кондитерського столу. У середньому розраховувати вагу торта можна таким чином: на 1 дорослого гостя 150-200 г.
Вага торта насамперед розраховується виходячи з кількості гостей на Вашому заході. Стандартна цифра – це 200 грам на одну особу.
За основу розрахунку щодо ваги весільного торта береться кількість запрошених гостей. На кожного гостя розраховується 200 грам + додаткові 500 грам на кожних 10 осіб. Якщо ваше весілля готується на 50 персон, то вага торта становитиме 12-13 кг.
30 гостей – мінімальна вага буде 3.5-4 кгале краще взяти більше. 40 гостей (врахуйте більше солодкого на кількість дітей) – від 5 кг. 50 осіб – два середні вироби або один великий – понад 6.5 кг.